Los alumnos de 1º de Bachillerato han trabajado el tema: “Los sistemas de gobierno a lo largo de la Historia” Cada alumno defendía el sistema de
gobierno que le “había tocado” como Timocracia, República, Monarquía o Dictadura.
L’aigua dels aliments
Activitat amb els alumnes de Biologia de 1r de Batxillerat: trobar la quantitat d’aigua que contenen els aliments que mengem diàriament.
Embolcalls més sostenibles
Els alumnes de 1r Batx col.laboren el el projecte embolcalls més sostenibles, classificant i pesant els residus que encara es fan a l’hora d’esmorzar. Fem la 2a diagnosi i segur que hem millorat respecte a la 1a!
Visita a l’agència de publicitat i comunicació DDB
Els alumnes de primer Batx han realitzat una visita a l’agència de publicitat i comunicació DDB. Han conegut les instal.lacions amb les seves magnífiques vistes des de la torre Mapfre i sobretot han tingut l’oportunitat d’escoltar la xerrada sobre la manera de fer la publicitat i els reptes que ha d’afrontar per arribar en el camp de la comunicació a la societat actual. Ha estat una gran experiència pels nostres estudiants !!
Vandellòs
Els alumnes de BTX visiten la central nuclear en desmantellament nivell 2 de Vandellòs, Espai Mestral. Visiten la instal·lació i assisteixen a la conferència sobre els diferents tipus de radioactivitat, gestió dels residus nuclears, funcionament de l’empresa Enresa i el mètode de desmantellament d’una instal·lació nuclear.
Josep- Francesc Delgado
L’autor Josep-Francesc Delgado que va venir a fer una xerrada col·loqui sobre el seu llibre de lectura obligatòria: Si puges al Sagarmatha quan fumeja vent i neu
Bioquímica en viu
Els/les alumnes de 1r de Batxillerat que cursen l’assignatura de Biologia han fet avui una activitat a la facultat de Biologia: Bioquímica en viu, que té com a objectiu introduir l’alumnat de Batxillerat en l’apassionant camp de la Bioquímica i així donar a conèixer les aplicacions que té en la nostra societat.
En el taller hi ha hagut una primera part d’explicació molt amena i interessant sobre què és la Bioquímica i la seva aplicació. Després han realitzat 3 pràctiques: la mesura de la concentració de glucosa d’una solució, un urianàlisi amb tires reactives, i una fermentació alcohòlica.
Extracció de DNA
“Es tracta d’una activitat al laboratori, per a què els alumnes de 1r de Batxillerat realitzin l’extracció de DNA de cèl•lules de la seva pròpia mucosa bucal. Una vegada obtingut l’ADN, l’hem tenyit amb blau de metilè. Finalment us mostrem el què hem observat al microscopi òptic.”
Química: Dissolucions
Preparar dissolucions aquoses a partir de productes sòlids i d’altres dissolucions ha estat el nostre objectiu.
Cal aprendre el nom de l’ utillatge i les tècniques bàsiques del procés, i no oblidar els càlculs previs.
Per tal d’observar l’efecte de la dilució, hem utilitzat diversos colorants.
Els alumnes de Química de 1r de Batxillerat, juntament amb els matrassos aforats i les pipetes han estat els protagonistes.
Formulació orgànica
Els alumnes de 1r de Batxillerat que cursen l’assignatura de Química estan treballant la formulació orgànica. Gràcies als models moleculars i als exercicis practicats, estan aprenent a formular i a anomenar molècules orgàniques força complexes.
Xerrada sobre la Unió Europea
El 29 d’octubre ens va visitar Laura Rahola, cap de premsa de la Comissió Europea de la U.E a Barcelona. Va impartir dues conferències, una dirigida als alumnes de 3r i 4t de l’ESO i l’altra als alumnes de 1r i 2n BTX sobre l’actualitat de la U.E.
El contingut de les xerrades es va adaptar al nivell, als coneixements i a les inquietuds dels alumnes. Va parlar dels avantatges i desavantatges de pertànyer i de les possibilitats que se li poden obrir als estudiants amb els programes educatius europeus.
A partir d’aquí, els estudiants van intercanviar impressions i van fer preguntes a la Laura que ella va anar contestant i així l’alumnat va obtenir una visió global i objectiva de la UE actual ja que els nostres joves saben que Europa es troba actualment en un context de canvi polític i econòmic, amb el Brexit al centre del debat i també amb els problemes en matèria de seguretat i lluita contra el terrorisme i la preocupació sobre els refugiats.
Al acabar cadascuna de les xerrades, la Laura va felicitar als alumnes per el seu interès durant la seva intervenció i els va agrair el col·loqui que va seguir desprès de les seves exposicions.
RECONEIXEMENT DE GLÚCIDS
Els/les alumnes de 1r de Batxillerat han fet la pràctica de RECONEIXEMENT DE GLÚCIDS: LA PROVA DE FEHLING I DEL LUGOL, a l’assignatura de Biologia.
Els objectius d’aquesta pràctica són:
- Posar de manifest la presència de sucres reductors, com la glucosa, en un medi mitjançant la prova de Fehling.
- Conèixer la prova del lugol per a la identificació del midó.